zondag, juli 14, 2024
Auto nieuwsNieuws

Rode kruis boven rijbaan vaker genegeerd (NL)

Waardoor het komt, is nog niet bekend. Misschien door onduidelijkheid waarom dat rode kruis brand, of ervaring dat deze nogal wilt branden terwijl er niets aan de hand is en het eerder lijkt alsof iemand het vergeten uit te zetten is.
Feit is echter dat het rode kruis boven rijstroken steeds vaker genegeerd wordt door automobilisten.

In Noord-Brabant zijn de afgelopen vijf maanden al een slordige 80 meldingen gedaan van bijna-ongelukken, die te wijten zijn aan het negeren van het rode kruis boven de rijstrook door automobilisten. Dit blijkt echter een landelijk probleem te zijn, en niet provinciaal. In het hele land voelen medewerkers van Rijkswaterstaat zich steeds onveiliger wanneer ze langs de weg moeten werken.

Rijstroken worden gesloten bij wegwerkzaamheden, incidenten, pechgevallen, maar ook om de doorstroming over een langere afstand te verbeteren. Juist dat laatste kan voor onbegrip zorgen bij de automobilisten, die wel dat rode kruis zien, maar geen werkzaamheden of pechgevallen.
Zoiets van in de file staan, en de spitstrook gesloten zien blijven, het geeft onbegrip, en veroorzaakt gedrag wat gevaarlijk kan uitpakken wanneer er wel wat aan de hand blijkt te zijn.

Naar goed gebruik zal er de komende maanden extra controles en bekeuringen uitgeschreven aandacht aan het probleem besteed worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *