Wat gebeurt er als u de minimum afname van benzinepompen negeert – Shell, BP & Esso

U heeft het vast wel eens gezien tijdens het tanken, de teksten met ‘minimum afname 5 liter’ op de display van de pompen.
Maar wat gebeurt er nu wanneer u minder dan die 5 liter tankt, u heeft bijvoorbeeld een brandstoftankje van 2liter bij u voor bijvoorbeeld uw grasmaaier die nu eenmaal 98 nodig heeft in plaats van 95. Kan de volgende klant op uw kosten tanken als u minder dan die vereiste 5 liter afneemt omdat de pomp niet afslaat?

YouTube-kanaal Auto Shenanigans  zocht het uit en ging met een Saab een drietal pompen af, 1 bemande pomp van Shell, 1 vooraf te betalen pomp van BP en een pomp met pin van de Esso

Bij de eerste pomp van Shell tankt de bestuurder exact 1 liter om vervolgens naar binnen te gaan en af te rekenen. Helaas liet de audio het afweten maar de verkoper achter de kassa sprak de bestuurder er niet op aan dat er een minimum afnameplicht zou zijn van 5 liter aan de pomp. Ook stopte de pomp netjes toen de slang eenmaal was teruggehangen.

Bij de tweede pomp van BP werd het wat lastiger, de bestuurder moest vooraf betalen, wat dus een ‘walk of awkwardness’ naar binnen toe was om exact 1 liter brandstof te gaan betalen. De verkoper wees de bestuurder er niet op dat er een minimum afname van 2 liter was, al moet gezegd worden dat de bestuurder bij binnenkomst al vrij snel duidelijk maakte met een test bezig te zijn.
Bij precies 1 liter stopte de pomp met het verstrekken van brandstof en sloeg af.

Als laatste in deze kleine test werd Esso bezocht. Hier was een pinapparaat aan de pomp aanwezig en de minimum afname 5 liter. Ook hier werd 1 liter getankt en stopte de pomp bij het terughangen van het vulpistool.

Bij alle drie de verschillende maatschappijen heeft het dus niet uitgemaakt dat er minder dan de minimum af te nemen hoeveelheid werd getankt, maar waarom staat het er dan, en is zoiets überhaupt juridisch af te dingen dat er een minimum hoeveelheid afgenomen dient te worden.

Auto Shenanigans klom in de telefoon en belde een aantal maatschappijen om te informeren hoe het nu precies zat met de minimum afname.

Blijkbaar is het zo dat de pomp een bepaalde afwijking heeft bij de afgifte van de brandstof, en vanaf de af te nemen minimum afname (2 liter, 5 liter) is deze zo miniem dat die te verwaarlozen is. Neem je minder dan de minimum af te nemen hoeveelheid, dan kan de afwijking van de pomp relatief hoog zijn. Wanneer je zou aannemen dat de pomp er ongeveer 0.05 liter naast zit, dan is dit significanter op 2 liter dan op bijvoorbeeld 40 liter, in casu 2,5% verschil ten  opzichte van 0,125% verschil. Deze verschillen kunnen variëren afhankelijk van zaken zoals de dichtheid van de brandstof op het moment en de temperatuur.

Is het juridisch allemaal in orde? Welnu, de test is in de UK afgenomen, en daar heeft men nu eenmaal andere wetten. Echter aangenomen mag worden dat men dit ook in andere landen aan de wet heeft getoetst, een winkel mag aangeven dat een product alleen per x-hoeveelheid mag worden afgenomen of dat er alleen per bepaalde eenheid verkocht word. Zo koop je bijvoorbeeld ook een rolletje pepermunt en niet (omdat je er maar een paar wilt hebben en het rolletje anders toch maar een jaar heen en weer ligt te rollen in je dashboardkastje) 3 losse pepermuntjes van dat rolletje.

Daarnaast heeft men het afgedekt door in de overeenkomst te stellen dat de klant er mee akkoord gaat dat er minder geleverd kan worden wanneer niet de minimum aangeven hoeveelheid afgenomen wordt. Bij het afnemen van het vulpistool ga je namelijk een overeenkomst aan met betreffende tankstation.

Een kleine troost is dan dat met de huidige staat van techniek, deze afwijkingen veelal niet aan de orde zullen zijn. De minimum afname is dus meer de minimum accuratie, alles wat je minder dan dat afneemt, kan minder (of meer) zijn dan op de pomp staat.

Avatar foto

gast blogger

Dit stukje is geschreven door een gastblogger. Ook gastbloggen voor Renaultforum? Dat kan zowel onder uw eigen naaam als een pseudoniem. Kijk onder het kopje 'LINKS' bovenaan deze pagina en vervolgens op 'Schrijf zelf voor Renaultforum' of via 'CONTACT' en 'bloggen voor Renaultforum', wij zien uw stukje graag tegemoet. Zowel gratis stukjes als tegen een vergoeding (wanneer geplaatst) zijn welkom.