zondag, juni 16, 2024
MeganeRenault nieuwsSport

Sneak preview nieuwe Renault Mégane R.S. tijdens Monaco F1 Grand Prix

  • Demonstratie nieuwe Renault Mégane R.S. op F1-circuit in Monaco
  • Sportieve topversie bestuurd door Renault F1-coureur Nico Hülkenberg
  • Voor het eerst leverbaar met handbak of automatische EDC-transmissie
  • Wereldpremière Mégane R.S. in september op IAA Frankfurt
  • Geplande verkoopstart in eerste kwartaal 2018

De nieuwe Renault Mégane R.S. gaf zijn eerste publieksoptreden tijdens de Formule 1 Grand Prix van Monaco. Deze sportieve nieuwkomer maakte een ronde over het circuit met aan het stuurwiel Nico Hülkenberg, coureur bij het Renault Sport Formula One Team. De zwart-gele kleurstelling van de Mégane R.S. is geïnspireerd op de nieuwe identiteit van Renault Sport en accentueert de assertieve, sportieve uitstraling.

“Er is geen beter moment denkbaar om dit model te lanceren dan tijdens de viering van de 40-jarige aanwezigheid van Renault in de Formule 1”, zegt Patrice Ratti, Managing Director bij Renault Sports Cars.

Nico Hülkenberg gaf met de nieuwe Renault Mégane R.S. een korte demonstratie op het F1-circuit van Monaco. Maar dat was niet zijn eerste keer in de nieuwe Mégane R.S.: “Ik kreeg eerder tijdens de ontwikkeling al de kans om te rijden. Ik was compleet verrast  door de fenomenale prestaties van het onderstel. Renault Sport heeft echt fantastisch werk geleverd. Het is geweldig om met de Mégane R.S. op het legendarische stratencircuit in Monaco te rijden.”

Sinds de lancering van de eerste Renault Mégane R.S. in 2004 staat dit model voor de passie voor autosport. Deze sportieve auto maakt racetechniek betaalbaar voor het grote publiek. De experts van Renault Sport gebruikten opnieuw op de F1 geïnspireerde techniek om een uitzonderlijk niveau van aerodynamica, betrouwbaarheid, weggedrag en performance te garanderen.

“Wij willen met de nieuwe Mégane R.S. de maatstaf zetten in het segment van de sportieve hatchback”, benadrukt Patrice Ratti. En om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten, is hij voor het eerst leverbaar met keuze uit een handgeschakelde versnellingsbak of een automatische EDC-transmissie met dubbele koppeling.

De nieuwe Renault Mégane R.S. beleeft op 12 september 2017 zijn wereldpremière op de internationale autotentoonstelling IAA in Frankfurt. De verkoop start in het eerste kwartaal van 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *