zondag, juli 14, 2024
AlpinemodelRenault nieuwsSport

Renault wijdt nieuwe productielijn voor de Alpine A110 in Dieppe in.

  • Carlos Ghosn, Algemeen Directeur van Renault, en Bruno Le Maire, de Franse Minister van Economie en Financiën, hebben de nieuwe productielijn voor de Alpine A110 in de Alpine-fabriek van Dieppe ingewijd.
  • Met die nieuwe productielijn beschikt de Renault-groep over een uniek en hoogwaardig industrieel apparaat voor de productie van volledig aluminium voertuigen in Europa.
  • Het aantal werknemers in de fabriek van Dieppe steeg de voorbije jaren met 60 procent.

Carlos Ghosn, Algemeen Directeur van Renault, en Bruno Le Maire, Minister van Economie en Financiën, hebben vandaag de nieuwe productielijn voor de Alpine A110 in de Alpine-fabriek van de Renault-groep ingewijd. In Dieppe, de geboortestad van Alpine, bezochten beide heren de specifieke installaties voor de productie van de nieuwe Alpine A110.

“Alpine nieuw leven inblazen in Dieppe, de industriële vestiging die vijftig jaar geleden werd gecreëerd met en door de blauwe Berlinette. Dat was de uitdaging die we samen tot een goed einde hebben gebracht, met de steun van de overheid, de regio, de agglomeratie, de Renault-groep en de Alliantie. In totaal werd meer dan 35 miljoen euro geïnvesteerd en werden 151 mensen aangenomen terwijl de fabriek een gloednieuwe uitrusting kreeg. Met deze wedergeboorte zijn Franse uitmuntendheid en elegantie niet langer een symbool maar een industriële realiteit.” aldus Carlos Ghosn, Algemeen Directeur van Renault.

Na twee jaar werk en een investering van meer dan 35 miljoen euro kan de fabriek van Dieppe de vruchten plukken van een industrieel apparaat dat zijn gelijke in Europa niet kent en dat het volledig aluminium koetswerk en chassis van de nieuwe Alpine A110 kan assembleren. In het lakatelier verzekeren nieuwe schuur- en droogrobots een hoogwaardige lakafwerking. De assemblagelijn werd dan weer gemoderniseerd en kan schermen met de hoogste productiestandaard van de Alliantie.

Om die transformatie optimaal te benutten werd het personeelsbestand van Dieppe met 60 procent uitgebreid en werden op twee jaar tijd 151 nieuwe werknemers aangenomen. Het 392-koppige team volgde gedurende 140 uur (vier weken) een specifieke opleiding over de hoogwaardige productie van de Alpine A110.

De fabriek, die Jean Rédélé in 1969 heeft gebouwd en wordt beschouwd als de historische wieg van het merk, heeft zich gespecialiseerd in de productie van kleine sportieve reeksen. Met de transformatie van de fabriek volgens de normen van de Alliantie en de specifieke industriële productie van de nieuwe Alpine A110, treedt de fabriek van Dieppe toe tot het prestige-universum.

Over de Renault-groep

De Renault-groep, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 127 landen aanwezig is en in 2016 bijna 3,2 miljoen voertuigen verkocht. De Groep telt vandaag ruim 120 000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12 700 verkooppunten. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt de Groep op haar internationale ontwikkeling. Hij mikt daarvoor op de complementariteit van zijn vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en Lada), de elektrische auto en zijn unieke alliantie met Nissan. Met een nieuwe renstal in de Formule 1 en een sterk engagement in de Formule E is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de reputatie van Renault.

Meer meer & meer foto’s via deze link op de site van Renault België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *