RENAULT forum

Renault SYMBIOZ demo car: Autonoom, elektrisch en connected

“Je kunt je geen beeld van de toekomst van mobiliteit vormen als je niet in de SYMBIOZ demo car hebt gezeten. Onze ingenieurs en designers hebben zich naar het volgende decennium verplaatst met de ontwikkeling van een autonome auto die je een nieuwe vorm van mobiliteit laat ervaren. Deze elektrisch aangedreven en autonome demo car is vanaf het begin ontworpen om vastgeroeste ideeën over hoe je van A naar B kunt reizen, op losse schroeven te zetten. We willen de wereld onze visie tonen en een voorproefje geven van de toekomst van Renault.”
Gaspar Gascon Abellan – Executive Vice President, Product Engineering bij Groupe Renault

DASHBOARD
LIFE STYLE
WIDE INTERIOR VIEW

 

 

 

 

 

 

Geavanceerd, autonoom rijden (niveau 4) voor meer vrije tijd
Autonome auto’s maken gebruik van technologie die nieuw is voor de auto-industrie. Een van de doelen van de SYMBIOZ demo car is om Renault de overgang te laten maken van theorie naar praktijk, zodat de ingenieurs en designers aan de slag kunnen met de uitdagingen en kansen die autonoom rijden met zich meebrengt.

Autonoom rijden op niveau 4 is nog niet toegestaan op de openbare weg. Maar de Franse overheid, net als in andere landen, staan proeven toe zolang iemand in de auto meerijdt en toezicht houdt op het functioneren van de autonome besturing. Deze persoon moet te allen tijde in staat zijn de besturing zo nodig over te nemen. Renault doet in Frankrijk proeven met de SYMBIOZ demo car en voldoet daarbij aan deze voorwaarden.

ON LOCATION

Drie rijmodi en drie manieren om de reis te ervaren
Dankzij het Renault Multi-SENSE 3.0-systeem – een nieuwe versie van het huidige Multi-SENSE-systeem – biedt de SYMBIOZ demo car drie rijdmodi:

De rijmodus is te kiezen door op het Renault-logo te drukken dat in het hart van het stuurwiel is aangebracht en als een hologram is verlicht.

In AD-modus kan de bestuurder kiezen uit drie lay-outs, afhankelijk van hoe hij zijn vrije tijd wil besteden.

Meer informatie? Geen probleem!
(of gebruik bijlage als de link niet (meer) werkt)

Meer, betere en grotere afbeeldingen van de Renault Symbioz Z.E. conceptcar.

Mobiele versie afsluiten