zondag, juli 14, 2024
Nieuws

Politierechter D’Hondt wil psychologische test rij examen (BE)

Poltierechter Peter D'HondtVolgens de Belgische politie rechter zit het behoorlijk fout met het rijgedrag van de gemiddelde Vlaming vanaf het moment dat deze achter het stuur stapt. Daarom pleit hij om naast de huidige theoretische en praktisch examen, ook een psychologische test verplicht te stellen.

Zo’n psychologische test is de enige manier om de maturiteit van een bestuurder te achterhalen …
Bumperkleven, roodrijden, langs rechts voorbijsteken… het kan niet op bij de Vlaming‘, stelde D’Hondt vast. ‘De enige keer dat een Vlaming solidair is in het verkeer, is om een snelheidscontrole aan te kondigen voor andere bestuurders.

Vorige jaar was er al een stijging van 14% inzake verkeersagressie. Deze uit zich op verschillende manier, zoals het inhalen en vervolgens gaan afremmen, de bekende middelvinger, vloeken, tot regelrechte gevaarlijke actie’s zoals rechts inhalen, afsnijden na het inhalen en weigeren voorrang te verlenen.

Volgens de statistieken is een verkeersagressor in zeven op de tien gevallen een man, vaak tussen de 25 en de 45 jaar‘, zegt Etienne Schouppe, uittredend staatssecretaris voor Mobiliteit (CD&V). ‘Ze hebben duidelijk een gebrek aan elementaire beleefdheid.’

In 2010 zijn er 4.848 processen verbaal uitgeschreven inzake verkeersagressie. De straffen lopen vanaf 8 dagen rijontzegging tot 5 jaar cel. Politierechter D’Hondt staat bekend om zijn strenge vonissen.

Tevens zou het punten rijbewijs moeten worden ingevoerd. De wetgeving daarvoor is in het verleden al gepasseerd, echter, de uitvoering daarvan laat op zicht wachten.

Geef hieronder je mening. Goed idee ? Ook Europees doen ?

Psychologische test voor rijbewijs ?

View Results

Laden ... Laden ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *