zondag, juli 14, 2024
NieuwsRenault 4

Italiaanse priester geeft paus 20 jaar oude Renault

Dat de oude Renault’s niet stuk te krijgen zijn, wisten we hier op Renaultforum wel. Dat ze ook nog goed genoeg zijn om geaccepteerd te worden als geschenk door het Vaticaan, is wel even een nieuwsmomentje.

r4bianco-1

Renzo Zocca, een Italiaanse priester, heeft Paus Franciscus het afgelopen weekend een Renault 4 met 20 jaar ervaring en 300.000 kilometer op de teller geschonken. De paus kon het niet nalaten even later een ritje te maken met zijn nieuwe wagen.

De paus verklaarde later dat hij in Argentinië met eenzelfde auto reed. Paus Franciscus spoorde eerder al andere leden van de Kerk aan tot zuinigheid door onder andere niet meer met dure limousines rond te rijden.

Priester Zocca vertelde dat zijn gebaar was ingegeven door het idee van Paus Franciscus om een ‘kerk voor de armen’ te creëren, en hem daarom een geschenk wilde geven. Hij kon zich geen beter cadeau voorstellen dan zijn eigen trouwe Renault 4.
De priester zei dat hij toch wel verbaasd was toen de paus hem opbelde om het geschenk te accepteren. Nog dezelfde dag reed hij met de auto naar de verblijfplaats van de paus in Vaticaanstad om hem te overhandigen. Spijtig genoeg is de priester nu wel autoloos geworden.

2 gedachten over “Italiaanse priester geeft paus 20 jaar oude Renault

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *