zondag, juni 16, 2024
CapturClioZ.E. Zero Emision

Nieuwe Renault Clio E-TECH en Nieuwe Renault Captur E-TECH Plug-in in wereldpremière op het Salon van Brussel

Na de voorstelling van Nieuwe Clio en Nieuwe Captur in 2019 onthult Renault op het Autosalon van Brussel 2020 in wereldpremière de hybride- en plug-inhybrideversies van zijn twee bestsellers: Nieuwe Clio E-TECH 140 pk en Nieuwe Captur E-TECH Plug-in 160 pk.

Met deze twee modellen biedt Renault het ruimste geëlektrificeerde gamma aan op de markt: ‘full hybrid’ met Nieuwe Clio E-TECH, ‘full plug-in hybrid’ met Nieuwe Captur E-TECH Plug-in en 100% elektrisch met Nieuwe ZOE. Het gamma wordt binnenkort in het hogere segment nog uitgebreid met Mégane E-TECH Plug-in, zodat klanten voor alle toepassingen (reiswagens, stadswagens, polyvalente wagens, enz.) kunnen kiezen voor technologie waarmee ze, ook op lange trajecten, de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik verder kunnen beperken. Het gamma hybrides voor iedereen brengt elektrisch rijden en het daarmee samenhangende rijplezier binnen het bereik van een zo ruim mogelijk publiek.

Elektrische expertise

Groupe Renault is een pionier en expert op het vlak van elektrische mobiliteit, die een centrale plaats inneemt in de visie van de Groep voor duurzame mobiliteit voor iedereen, vandaag en morgen. Dankzij de knowhow die het daarin al meer dan 10 jaar heeft opgebouwd, kan Groupe Renault vandaag dynamische en efficiënte hybride aandrijflijnen aanbieden.

Omdat het gaat om een echte multimodale hybride aandrijflijn, en niet gewoon een geëlektrificeerde verbrandingsmotor, bieden de E-TECH-aandrijflijnen:

  • Systematisch 100% elektrisch vertrekken.
  • Rijplezier in alle omstandigheden.
  • Een uitstekend energierendement, dankzij de innoverende multimodeversnellingsbak, efficiënte energierecuperatie tijdens het remmen, en een hoge oplaadcapaciteit van de batterijen. Alle zijn het resultaat van de knowhow die opgebouwd werd in de Formule 1 en met elektrische voertuigen.

Nieuwe Clio E-TECH geeft vorm aan deze troeven met tot 80% van de volledig elektrische rijtijd in de stad, voor een verbruikswinst tot 40% ten opzichte van een verbrandingsmotor in de stadscyclus. Nieuwe Captur E-TECH Plug-in beschikt over een rijbereik dat het mogelijk maakt om 100% elektrisch te rijden over 50 kilometer tot 135 km/u in gemengd gebruik (WLTP) en tot 65 kilometer in stadsgebruik (WLTP City).

Innoverende technologie

De hybrides van Renault hebben een gemeenschappelijke, modulaire aandrijflijn. Die wordt aangeboden in twee varianten: E-TECH voor de ‘full hybrid’-wagens (HEV’s of ‘hybrides’) en E-TECH Plug-in voor de ‘full plug-in hybrid’-wagens (PHEV’s of ‘plug-inhybrides’). Ze kan eenvoudig ingebouwd worden dankzij het nieuwe modulaire ‘CMF-B’-platform, dat van bij het begin ontwikkeld werd voor elektrificatie, en het unieke compacte karakter van de E-TECH’-technologie, die daardoor in de motorruimte van een polyvalente berline als Nieuwe Clio geïntegreerd kan worden.

De ingenieurs van Renault ontwikkelden een innoverende oplossing – waarvoor ruim 150 octrooien aangevraagd werden – voor een relevant, origineel en exclusief hybride gamma. De basis is een zogenaamde ‘serieel-parallelle’ hybride architectuur die een maximaal aantal aandrijfcombinaties en een zo hoog mogelijke CO2-winst tijdens het gebruik oplevert.

Het gamma hybrides profiteert ook van de knowhow van het Renault F1 Team. De technologie ontwikkeld voor de F1 wordt in aangepaste vorm toegepast in de hybrides voor serieproductie.

Duurzame mobiliteit voor iedereen

De nieuwe hybride aandrijflijnen steunen op de ervaring van en de synergieën binnen de Alliantie. Ze zijn complementair met de door Nissan en Mitsubishi ontwikkelde aandrijflijnen, waardoor binnen de Alliantie uiteenlopende technologische oplossingen aangeboden kunnen worden die afgestemd zijn op de behoeften van de verschillende markten en op de wereldwijde en lokale strategieën van elk merk.

De visie van Groupe Renault bestaat erin duurzame mobiliteit te bieden voor iedereen, vandaag en morgen. De lancering van de nieuwe aandrijflijnen kadert binnen die visie. Tegen 2022 wil Groupe Renault zijn gamma zeer sterk elektrificeren met 8 volledig elektrische modellen en 12 geëlektrificeerde modellen (hybrides en plug-inhybrides).

In afwachting van de verkoopstart van Nieuwe Captur E-TECH Plug-in Hybrid en Nieuwe CLIO E-TECH Hybrid rond juni 2020, kunnen geïnteresseerde klanten zich registreren op https://earlybirds.renault.be/e-tech/?language=nl. Via dit platform ontvangen zij exclusieve informatie vooraleer de twee modellen ook in het Belgische dealernetwerk te zien zullen zijn.


  • Een plug-inhybride (of oplaadbare hybride) heeft een batterij die voor een optimaal elektrisch rijbereik opgeladen moet worden via een externe aansluiting. Plug-inhybrides hebben een groter elektrisch rijbereik dan hybrides. Bij hybrides wordt de batterij enkel opgeladen tijdens het rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *