zondag, juli 14, 2024
Bizar

Roekeloze chauffeurs in België zien zichzelf verongelukken op Facebook (BE)

Het Belgisch Instituut voor de VerkeersVeiligheid (BIVV) wil chauffeurs die te snel rijden, drugs gebruiken of te veel drinken, met een shocktherapie op andere gedachten brengen.
Via Facebook kunnen hun vrienden een levensecht krantenartikel opstellen waarin de chauffeur het slachtoffer wordt van een dodelijk ongeval.

Hoewel er inmiddels binnen een tijdsbestek van twee dagen meer dan 1500 nep overlijdensberichten zijn verzonden, blijven de meningen over deze applicatie zeer verdeeld.

De BIVV is van mening dat deze actie van de campagne ‘go for zero‘ ervaren word als een confronterende in plaats van een choquerende campagne door hun doelgroep.

Doelgroep voor deze applicatie zijn 18 tot 24 jarigen, die volgens een enquete van de BIVV zich niet bijzonder bewust zijn van de gevaren.
Zo zou 37% van de jongeren rustig meerijden met een dronken chauffeur, en 39% totaal geen schrik te hebben van een te snel rijdende chauffeur en de mogelijke consequenties daarvan .

Het is overigens de vraag in hoeverre de ‘go for zero‘ campagne qua taalkeuze in strijd is met de Belgische taalwetgeving, zoals vrij recent speelde met de ‘victor veilig‘ verkeersactie, waarbij de tekst ‘SLOW‘ overstickerd moet worden met het Nederlandse ‘TRAAG‘.

via Roekeloze chauffeurs in België zien zichzelf verongelukken op Facebook.
Maak zelf een bericht via http://www.bivv.be/
Filmpje en origineel bericht :  Nieuwsblad.be 

MEDEDELING: Er is inmiddels een UPDATE van dit bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *