Er zijn 5 resultaten gevonden

door Cacho
18 aug 2024 14:19
Forum: EasyLink
Onderwerp: Netwerk status niet beschikbaar
Reacties: 21
Weergaves: 994

Re: Netwerk status niet beschikbaar

Bij deze wil ik, als topic starter, iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage in dit draadje.
Vooraf wil ik stellen dat ik zeer tevreden ben met mijn Captur II automaat.

Maar de status van Franse software (navigatiekaarten en firmware) is een heel ander verhaal.
a. Storingen zoals deze komen meerdere keren voor ook al komt dat soms door externe factoren. Het gebeurt meedere keren per jaar dat services niet bereikbaar zijn c.q. de Renault app of het Renault Windows account niet werkt naar behoren.
b. Het komt vaak voor dat de Renault servers tijdelijk offline zijn
c. De easylink open source software, uitbesteed aan Bosch, is niet transparant. Met name door "hardware" verschillen is het soms moeilijk te achterhalen welke software versie (firmware) de messt actuele is.
d. De communicatie van Renault Frankrijk naar hun clientele, de Renault rijders c.q. de Renault organisatie in de landen laat op gebied van software maar ook navigatie versies veel te wensen over
e. Sommige bugs c.q. errors in de easylink systeem software worden verzwegen of niet gepubliceerd. Berucht is een bug in een firmware-versie uit 2022 waardoor updates niet meer mogelijk zijn.

Wat ik met het bovenstaande wil zeggen is dat dit Forum haar bestaansrecht al lang heeft aangetoond.
Door het direct posten van bijvoorbeeld connectivity storingen zien medeforumleden direct of het een op zichzelf staand geval is of iets wat van belang is voor allen.
Bovendien is er nog een additioneel voordeel. Het voorkomt dat de Renault Klantenservice en dealers overstroomd worden met dezelfde vragen wanneer het een gemeenschappelijke error is waarvoor men toch geen andere oplossing heeft dan "even wachten".

Nogmaals, iedereen bedankt voor de input.

PS
Tip: Wanneer op je op dit forum geen antwoord kunt vinden dan is mogelijk het Duitse Renault Captur Forum zeer informatief:
https://www.captur-forum.de
door Cacho
17 aug 2024 20:44
Forum: EasyLink
Onderwerp: Netwerk status niet beschikbaar
Reacties: 21
Weergaves: 994

Re: Netwerk status niet beschikbaar

Bij mij nu ook weer connectiviteit.
In tegenstelling tot anderen hierboven heb ik als connectivity service NL KPN weer terug.
Netwerk status geeft aan "aangesloten" en het netwerk type is 4G.
Het ging niet vanzelf. Ik heb even easylink moeten resetten (herstarten) door 5 a 6 seconden op de easylink aan/uit knop te drukken. En dan duurt het toch wel een minuutje voor dat de connectivity operationeel is.

Voor het opstarten van de renault app (android) eerst even de cache leeg gemaakt, daarna opgestart en het werkt weer zoals zou moeten.
door Cacho
17 aug 2024 16:36
Forum: EasyLink
Onderwerp: Netwerk status niet beschikbaar
Reacties: 21
Weergaves: 994

Re: Netwerk status niet beschikbaar

Mastah schreef: 17 aug 2024 14:56 Mijn vermoeden is dat Renault ons van KPN overzet op T-Mobile/Odido, maar dat deze migratie nog niet (goed) afgerond is.
Net geverifieerd. Bij mij is nu de connectivity service geheel blanco en niet NL/KPN meer.
Dus een overgang naar T-Mobile is inderdaad waarschijnlijk.
Verder valt op dat connectivity storingen op verschillende tijdstippen zijn ingeggaan. Vermoedelijk vindt de migratie gefaseeerd per type auto plaats.
Maar ik blijf erbij dat het weer eens met de "Franse slag" is. Men kondigt van te voren niets aan, laat iedere Renault rijder in het ongewisse en is blijkbaar de migratie slecht voorbereid omdat dit over het weekeinde getild moet worden.
door Cacho
17 aug 2024 13:40
Forum: EasyLink
Onderwerp: Netwerk status niet beschikbaar
Reacties: 21
Weergaves: 994

Re: Netwerk status niet beschikbaar

groen_duiven schreef: 17 aug 2024 13:10 Toen gekozen voor factory reset en wekte het later die dag wel weer. Geen idee of het de oplossing was, dan wel puur toeval.
Welke factory reset bedoel je precies, Donald?
Het resetten van het easylink systeem (ongeveer 5 seconden op de aan/uit knop blijven drukken) biedt geen oplossing. Heb dat geprobeerd.
Ook het uitzetten gegevenswisseling - auto uitzetten + 15 minuten wachten - gegevensuitwisseling aanzetten is geen oplossing. Ook geprobeerd.
Factory reset als in "teruggaan naar fabrieksinstellingen" kan juist averrechts werken voor de connectivity (zie elders in het easylink topic).

Oplossing moet dus - nmi - echt gezocht worden bij Renault Frankrijk waar waarschijnlijk weer eens een of meerdere servers zijn omgevallen.
De "availablity" van de Franse software systemen is niet erg hoog (eufemistisch uitgedrukt).
door Cacho
17 aug 2024 10:59
Forum: EasyLink
Onderwerp: Netwerk status niet beschikbaar
Reacties: 21
Weergaves: 994

Netwerk status niet beschikbaar

Sinds vrijdag 16 augustus 2024 geeft (althans bij mij) de status van het netwerk weer eens "niet beschikbaar" aan voor NLKPN (druk op het connectivity-auto icoontje bovenin het easylink scherm voor de status).
Blijkbaar geldt dit niet alleen voor easylink systemen maar ook R-link systemen volgens het Duitse Renault forum. Het gevolg is geen internet om eventuele software/OTA updates op te halen.
Ook de Renault app heeft hier last van. De positie van de auto op de kaart map blijft steken op de laatste locatie voor de storing.
Niet de eerste keer dat Renault cloud problemen heeft.
Ergerlijk dat dit ook weer plaatsvindt in het weekeinde want ik verwacht dat het pas volgende week wordt opgelost.

PS
De connected services worden in de app wel correct aangegeven.
De optie gegevensuitwisseling staat bij mij ook aan.