Er zijn 2 resultaten gevonden

door ronny530
13 apr 2024 12:38
Forum: Megane
Onderwerp: Solenoid
Reacties: 13
Weergaves: 380

Re: Solenoid

Het hangt er toch wel van af wanneer de riem aan vervanging toe is want Renault adviseert dat na 120.000 gereden kilometers of als de riem vier jaar oud is te vervangen.
Als de auto in vier jaar tijd om en nabij de 60.000 kilometer gereden heeft is het niet noodzakelijk om de nokkenasversteller mee te vervangen en volstaat enkel het vervangen van de riem zelf.
Van bepaalde Renault motoren wordt de waterpomp direct mee vervangen omdat de waterpomp de riem op spanning houdt en daardoor overmatig kan slijten.
door ronny530
12 apr 2024 14:56
Forum: Megane
Onderwerp: Solenoid
Reacties: 13
Weergaves: 380

Re: Solenoid

2 keer per dag betekent wel dat de nokkenasversteller einde oefening is.
De nokkenasversteller is op één van de nokkenastandwielen gemonteerd om de kleptiming iets bij te regelen want dat zou de motor qua brandstof verbruik en emissie perikelen milieu vriendelijker maken.
Voor zover ik kan achterhalen betreft uw Renault bouwjaar 2004 en als het 1.4 of 1.6 16v motor betreft is het gerammel hoog uit irritant en wordt de nokkenasversteller niet standaard bij een distributieriem wissel preventief vervangen tenzij de rammel bij vervanging hoorbaar aanwezig is.
Wat zou kunnen zijn is verouderde motor olie of een te laag olie peil waardoor de nokkenasversteller even op druk moet komen maar die oplossing is van tijdelijke aard.
Als het rammelen enkel bij een koude motor hoorbaar is en maar voor even dan laten voor wat het is want de motor zal er niet kapot van gaan hoog uit een druppel meer brandstof tijdens de koude start gebruiken.