Er zijn 3 resultaten gevonden

door demi
14 jul 2010 19:10
Forum: Elektronica Espace IV
Onderwerp: boordcomputer
Reacties: 9
Weergaves: 1772

Re: boordcomputer

wesley015 schreef:@ demi

Mag ik weten hoe je aan de clip bent gekomen?
Gekocht via internet in china. Die Chinezen die maken zowat alles wel na wat er op electronica en dergelijke te verkrijgen is. Het is een exacte copie van de orginele Clip alleen op deze staat niet RENAULT. Ik heb de orginele renault software voor de clip weten te bemachtigen (laatste versie) en die heb ik geinstaleerd op m'n laptop. Via UPC werd hij aan de deur afgeleverd. En hij werkt exact als de orginele, want een goede kennis en 1e monteur werkplaats van de renault dealer hier in de stad heeft er mee gewerkt en die zag en merkte geen verschil !!!!!! :Beer:
door demi
13 jul 2010 17:54
Forum: Elektronica Espace IV
Onderwerp: boordcomputer
Reacties: 9
Weergaves: 1772

Re: boordcomputer

berniez schreef:Eerste waar ik aan denk; turbo kapot? Auto rijdt dan wel, maar met stuk minder vermogen. Kan iemand dit bevestigen en is dit uit te lezen?
Ik denk niet dat de Turbo stuk is want als dit het geval zou zijn dan is hij voor geen meter meer vooruit te branden, en meestal gaat dit gepaard met een enorm olie verlies.

Ik denk eerder dat de potentie meter op het gaspedaal en op het gasklephuis niet goed samen comuniseren. Ik zou voor de zekerheid even bij de Dealer langs gaan om een diagnosetest uit te voeren, Het kan ook zijn dat de '0' positie van de potmeter niet meer juist staat. Maar een potentiemeter/potmeter op het gaspedaal wil nog wel eens stuk gaan.
marc, exnl schreef:@ berniez...
Zoals eerder gezegd is de computer zo'n 2 weken geleden gereset......dan hadden ze dat toch moeten zien??
Ik weet het niet.............het is een fijne auto, maar van autotechniek heb ik weinig of geen kaas gegeten.
Ieder zijn vak!!
een auto die boordevol electronica en computers zit is en blijft een ingewikkeld geval (net zoals een mummie :wink: ) je kunt net nog een diagnosetest hebben laten uitvoeren en 5 minuten later een storing krijgen dus............
door demi
12 jul 2010 18:36
Forum: Elektronica Espace IV
Onderwerp: boordcomputer
Reacties: 9
Weergaves: 1772

Re: boordcomputer

Ahum....... tja ik denk inderdaad dat de bandenspannings-sensor aan gort is.

alleen via de dealer te verkrijgen :Gun:
kosten (inderdaad) € 45,- ex BTW
montage kosten € 20,- ex BTW
aanleren via CLIP € 40,- euro ex BTW
kleinmateriaal € 7,- euro ex BTW

Ik vind het absurd dat als je iets bij de dealer koopt en laat monteren dat je dan ook nog eens moet gaan betalen voor aanleren :Wall: je koopt immers een product ...... en dan werkt het nog geeneens :( Ik vind dat misbruik maken van de situatie.

Dit is een van de redenen dat ik zelf een CLIP heb aangeschaft :shock: en de spookverhalen dat dat ding pokke duur is, is een fabeltje. Hij kost 'maar' 450,- euro met orginele Renault software. :wink: