Er zijn 5 resultaten gevonden

door mechanic
13 apr 2024 13:35
Forum: Megane
Onderwerp: Solenoid
Reacties: 13
Weergaves: 380

Re: Solenoid

Dacia hanteerde in de begin jaren voor de Renault motoren 4 jaar of 100.000km, terwijl bij Renault voor dezelfde motor (en onderdelen) 5 jaar of 120.000km de termijn was.

Het is eigenlijk zo dat wanneer je een riem wissel doet, dit weer de gehele opgegeven fabriekstermijn weer mee moet kunnen. Laat je de versteller achterwege moet die dus 10 naar of 240.000km mee gaan, dat lukt niet.

De ervaring leert dat dat niet gaat eigenlijk, en je tussentijds extra kosten hebt.
Bij Renault wordt de riem niet op spanning gehouden door de waterpomp, maar door de spanrol. Een nieuwe riem is altijd strakker en zorgt voor meer druk op oude delen. Waterpomp gaat geheid lekken als je die niet mee neemt, of het lager gaat versneld stuk.

De dempende krukaspoulie is ook zo'n verhaal, het forum staat er vol mee. Dat is wel beschreven door Renault om die mee te nemen.

Het zijn enkel goed bedoelde adviezen.
door mechanic
12 apr 2024 21:04
Forum: Megane
Onderwerp: Solenoid
Reacties: 13
Weergaves: 380

Re: Solenoid

Heb in de jaren 100en distributieriemen vervangen van Renaults, en alle scenario's wel eens aan de hand gehad.
Het enige juiste is om dit mee te nemen, is simpelweg een slijtage deel en dat was het +/- 20 jaar geleden ook al. Voor de garagehouder ook alleen maar extra inkomsten, win win.

Vanmiddag weer eens een distributieriempje gedaan van een oude Ford, komt enkel bii de waterpomp (multiriem aangedreven) als je de distributieriem los haalt. Ondanks dat die niet lekte neem je die altiid mee om dubbel werk en kosten te voorkomen.
door mechanic
11 apr 2024 08:34
Forum: Megane
Onderwerp: Solenoid
Reacties: 13
Weergaves: 380

Re: Solenoid

Toen deze auto's net uit kwamen was dit al aan de orde, dat een garage nu de klant niet informeert is niet te te begrijpen.

Je kunt er best mee door rijden, gewoonlijk gaat dit niet drastisch mis. Irritant is het wel. Autoweek klokje rond espace 3 maar eens kijken..

Het vervangen van de actuator heeft geen zin als daar geen problemen mee zijn. (Foutcodes)
Je zou nog een motorspoeling kunnen proberen, maar dat is imo ook weggegooid geld.

Wanneer we in de garage de klant adviseerde dit mee te nemen, en de klant stemde niet in, was dit eigenlijk altijd wat er gebeurde.
Wellicht wil je garage wat coulance geven.
door mechanic
10 apr 2024 20:45
Forum: Megane
Onderwerp: Solenoid
Reacties: 13
Weergaves: 380

Re: Solenoid

Klopt, dat is naast cilinder 4 (Franse logica).

De wel bekende ratel tijdens het starten, is inderdaad vrijwel altijd de nokkenas versteller. Dat is echter niet deze actuator.
De ratelende versteller is het inlaat nokkenastandwiel. Deze wordt aangedreven door de distributieriem, en om erbij te komen zal die helaas dus los moeten. Vervangen tandwiel, distributieriemset, waterpomp,multiriemset is vrijwel altijd de oplossing hiervoor, betreft een slijtage deel wat bij elke riemwissel mee vervangen hoort te worden. (Dringend advies)

Vermoee dat het vervangen van de actuator zonde geld is.
door mechanic
10 apr 2024 20:30
Forum: Megane
Onderwerp: Solenoid
Reacties: 13
Weergaves: 380

Re: Solenoid

Naast de bobine van cilinder 4 (riemzijde) neem ik aan?
Die kun je inderdaad zo eruit halen als je het boutje los hebt genomen.

Geeft dit onderdeel een fout, of is er iets anders aan de hand?